Teknisk

Kan telefonene brukes i Norge?

De fleste telefonene som er til salgs i Androidbutikken, er såkalte «Quad Band», det vil si at de fungerer på alle de fire største mobilnettverkene. De kan altså fint brukes på det norske nettet, samt de aller fleste andre nett verden over.

Kan operativsystemet oppdateres?

Produktene kommer med ulike versjoner av Android operativsystem. Androidbutikken vil ikke kunne hjelpe dere med oppdateringer av disse, og vi anbefaler ikke at du oppdaterer dem selv. Dersom du oppdaterer Android OS selv, risikerer du at garantien ikke lenger gjelder.

Har telefonene støtte for MMS?

Ja, de fleste telefonene har støtte for MMS (bildemeldinger). For å aktivere dette, tar du kontakt med teleselskapet du er kunde hos. De vil da som oftest sende deg en tekstmelding som inneholder MMS oppsettet. Hos enkelte teleoperatører kan du ordne dette selv via nettsidene deres.

Er det norsk språk på telefonene?

Hvilket språk som er installert på produktene, står oppgitt i produktbeskrivelsen. Dersom norsk ikke er installert, kan man enkelt laste ned norsk språkpakke og norsk tastatur fra Google Play – disse finner du gratis tilgjengelig.

Når det gjelder tilbehør, som for eksempel tastatur, vil disse som hovedregel ha engelsk oppsett, og derfor ikke ha egne taster for æ, ø og å. Men som oftest vil det da være mulig å skrive disse bokstavene ved hjelp av fn-funksjonen.

Tekniske spørsmål